Workshop: hoe om te gaan met NAH-cliënten

NAH-Vraagwijzer geeft workshops met het thema ‘hoe om te gaan met NAH-cliënten’. Of het nu gaat om cliënten of om werknemers of om vrijwilligers, mensen die getroffen zijn door een vorm van Niet-aangeboren hersenletsel hebben bijna allemaal, als gevolg van het hersenletsel, in meer of mindere mate te maken met onzichtbare cognitieve beperkingen. Het gaat om bijvoorbeeld overprikkeling, chronische vermoeidheid, concentratieproblemen, afasie, problemen met oriëntatie, initiatief nemen etc.

Je gaat het pas zien als je het door hebt!

NAH-Vraagwijzer geeft voorlichting over de oorzaken en de mogelijke gevolgen van NAH, maar ook hoe je het beste in gesprek kunt gaan met iemand die getroffen is door NAH en met welke omgevingsfactoren je rekening dient te houden. We staan ook stil bij de do’s en dont’s.

De onderwerpen die tijdens een workshops aan de orde komen zijn:

  • Wat is niet-aangeboren hersenletsel, oorzaken en de (on)zichtbare gevolgen;
  • Inzicht in de gevolgen en de impact van hersenletsel in het dagelijks leven;
  • Hoe herken je hersenletsel en hoe ga je om met iemand die hersenletsel heeft;
  • Non-verbaal gedrag van een NAH-getroffenen herkennen.
  • Wat is overprikkeling en hoe verloopt de bijzondere reis van een prikkel?
  • Effectief communiceren met mensen die onzichtbare gevolgen hebben als gevolg van NAH

Wat levert een workshop u op:

  • Kennis wat is hersenletsel, oorzaken en de (on)zichtbare gevolgen;
  • Inzicht in de gevolgen en impact van hersenletsel in het dagelijks leven;
  • Hoe om te gaan en communiceren met iemand die hersenletsel heeft.

Deze workshop is geschikt voor eenieder die werkzaam is in de zorg en werkt met NAH-getroffenen. Maar ook voor werknemers van het UWV, POH-ers, arbodiensten, wijkverpleegkundigen, clientondersteuners e.d. die in hun werk niet dagelijks te maken hebben met NAH-getroffenen, maar hier wel meer over willen weten om de client nog beter van dienst te kunnen zijn.

We hebben deze workshop inmiddels diverse malen georganiseerd en de deelnemers gaan enthousiast, met nieuwe kennis en vaardigheden naar huis. Tijdens de workshop is er ruimte om met elkaar de dialoog aan te gaan, ervaringen uit te wisselen en om vragen te stellen. Alle deelnemers ontvangen na afloop de presentatie en de toelichting als naslagwerk.

De workshop kan intern bij uw organisatie worden gegeven, maar we organiseren deze workshop ook op locatie in de regio.

Heeft u belangstelling in deze workshop en wilt u meer informatie over de mogelijkheden en de kosten? Stuur dan een mailtje naar info@nahvraagwijzer.nl of bellen kan ook naar Lies Bonsang 06-15091924.