Jongerenweekend 2023

Dit jaar organiseert NAH-Vraagwijzer voor jongeren met NAH een jongerenweekend. Het thema is: “In je kracht gaan staan!

Ben jij tussen 18 en 35 jaar oud, heb je NAH en wil jij er ook weleens op uit, een training of masterclass volgen, met elkaar uit eten gaan, een avondje gezelligheid met elkaar zoals kletsen in een bar? Heb jij daarbij behoefte aan een prikkelarme omgeving, en dat er rekening wordt gehouden met jouw overprikkeling van geluid/licht en belastbaarheid? Wij organiseren een weekend waarbij je ontspannen kunt ervaren hoe dat is.

Datum: 4 en 5 november 2023 
Locatie: AVIFAUNA, Hotel Van Der Valk in Alphen aan de Rijn

Deze dagen kan je nieuwe contacten leggen met leeftijdsgenoten in een vergelijkbare situatie. Als deelnemer ervaar je door dit initiatief begrip, (h)erkenning, ondersteuning en ontspanning. Dit bevordert ook jouw welzijn en zelfredzaamheid! 

Tijdens dit georganiseerd weekend stellen we jongeren met Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH) in de gelegenheid om met leeftijds- en lotgenoten twee dagen actief te zijn op het gebied van: 

  • Positieve gezondheid
  • Overprikkelingen: Zicht krijgen op de samenhang van communicatie, stemming en gedrag  
  • Waar ligt jouw kracht? 

We geven je handvatten mee, waarmee je thuis (verdere) invulling kunt geven aan jouw leven met NAH. Voor zowel op korte als lange termijn, rekening houdend met jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Dit doen we door masterclasses te geven, speciaal samengesteld voor NAH-getroffenen. Deze worden verzorgd door een ervaringsdeskundige coach met jarenlange ervaring in begeleiding en coaching van NAH-getroffenen. Tijdens het weekend zijn er ook ervaringsdeskundige begeleiders/vrijwilligers van Stichting NAH-Vraagwijzer aanwezig.

Doelgroep
Jongeren met niet-aangeboren Hersenletsel (NAH) in de leeftijdscategorie 18 t/m 35 jaar, wonende in de regio Vijfheerenlanden, Molenlanden, Drechtsteden en Gorinchem. Het maximaal aantal deelnemers is 14. 

Eigen bijdrage
Voor dit weekend vragen we een eigen bijdrage van € 125,- per persoon. Dit is inclusief verblijf in een eigen kamer, twee keer ontbijt en lunch en één keer diner en Masterclasses. Drankjes tijdens eigen invulling zijn voor eigen rekening. 

Aanmelding
Wil jij graag mee? Dan kan je HIER aanmelden (uiterlijk 31-08-2023). Op deze pagina staan ook de algemene voorwaarden. 

Crowdfunding
Voor dit weekend zijn we ook afhankelijk van donaties en giften. Daarvoor hebben we een Crowdfunding actie opgestart. Mensen die hun steentje willen bijdragen voor dit georganiseerd weekend nodigen wij graag uit om een bijdrage te doen. 

 


Tweedaags programma: 

Zaterdag 04-11-2023:
Start om 10.30 uur met een uitgebreide kennismaking van de jongeren en de organisatoren en coaches. Aansluitend een gezamenlijke lunch in het restaurant. 

Tijdens het middagprogramma is er een masterclass “Positieve gezondheid”, speciaal afgestemd voor jongeren met NAH.
Hierbij komt o.a. aan de orde: 

  • Wat is voor jouw belangrijk en wat wil jij met je leven? 
  • Wat heb je hiervoor nodig? 
  • Met welke hulp wil je je doel bereiken?  

Het avondprogramma start met een buffet. Aansluitend is iedereen vrij om met elkaar gezellig in de bar of lounge te vertoeven, spelletjes te doen of om naar de hotelkamer te gaan om te ontspannen in alle rust. 

Zondag 05-11-2023:
Masterclass met als thema “De samenhang van communicatie, gedrag, stemming met als gevolg overprikkeling”. Aansluitend evalueren we het weekend. 
We sluiten af met een gezamenlijke lunch.  

De jongeren zijn vrij om deze middag aansluitend nog een bezoek te brengen aan Avifauna. De toegang is gratis.