Berichten, Blog

Oproep NAH-ervaringsdeskundigen voor klankbordgroep Vijfheerenlanden

De Gemeente Vijfheerenlanden is een klankbordgroep aan het opzetten waarin ervaringsdeskundige inwoners met een handicap mee kunnen denken over de implementatie van het VN Verdrag Handicap. Hierin willen zij ook inwoners een plek geven die te maken hebben met beperkingen door Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). Dit kunnen getroffenen zijn, hun mantelzorgers of zorgverleners.

In de Klankbordgroep VN Verdrag Handicap gaat Beleidsadviseur Wmo Aldo Kivits van de gemeente Vijfheerenlanden met ervaringsdeskundigen aan de slag om een Lokale Inclusie Agenda op te stellen. Dat is een plan waarmee de gemeenteraad de positie van inwoners met een beperking wil verbeteren. Daarbij gaat het om passend wonen, meedoen, van A naar B kunnen en nog veel meer. Het doel van deze groep is om samen met de gemeente Vijfheerenlanden te kijken naar wat zij anders moeten doen voor inwoners die een beperking hebben.

De klankbordgroep zal af en toe (4 tot 6 keer per jaar) bij elkaar komen om op een ontspannen manier met elkaar te spreken over wat zij graag anders zouden zien. Het is geen verplichting en je zit ook nergens aan vast. We horen gewoon graag wat er speelt.

Heeft u interesse om hieraan deel te nemen? Voor aanmelden of meer informatie kunt u terecht bij:

a.kivits@vijfheerenlanden.nl
Aldo Kivits, Beleidsadviseur Wmo
Gemeente Vijfheerenlanden
Postbus 11
4140 AA Leerdam

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *