Activiteiten, Berichten

Budgetcoach

Bent u getroffen door Niet Aangeboren Hersenletsel en heeft u sinds het ontstaan van uw NAH moeite om uw financiële huishouding op orde te houden?

Merkt u dat u de rekeningen niet (op tijd) kunt betalen? U hebt geen inzicht meer in uw inkomsten- en uitgavenpatroon? U hebt hulp en ondersteuning nodig om orde in de chaos te scheppen? U komt maandelijks structureel geld te kort? Ziet u door de bomen het bos niet meer?

Dan is het tijd om in actie te komen. Het is belangrijk om te weten of de problemen van tijdelijke aard zijn of langer gaan duren. U geeft misschien tijdelijk meer geld uit, omdat u door uw NAH het overzicht kwijt bent of meer moeite heeft om uw administratie op orde te houden. Of er komt minder geld binnen doordat u geen baan meer hebt en van een uitkering rond moet komen.

Schulden maken is gemakkelijk, van schulden afkomen is een stuk moeilijker. Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook voor schulden. Veel mensen dichten het ene gat met het andere en voor ze het weten zitten ze in grote financiële problemen. Om schulden te voorkomen is het belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel geld u uitgeeft en niet onbelangrijk waaraan u uw geld uitgeeft!

Wij kunnen u helpen en ondersteunen om de grip, over- en inzicht op uw financiën weer op orde te krijgen.

Samen gaan we kijken naar uw inkomsten- en uitgavenpatroon en gaan we een budgetplanning opstellen. We kijken of en zo ja hoe u kunt bezuinigingen. We gaan ook onderzoeken of u recht heeft op huur- en/of zorgtoeslag, of u in aanmerking komt voor kwijtschelding van gemeentelijke- en lokale belastingen of wellicht heeft u recht op 1 of meerdere minimaregelingen van de gemeente in uw woonplaats.

Bij achterstand van betalingen gaan we afspraken maken met de desbetreffende instanties/schuldeisers om een betalingsregeling te treffen om de ontstane schulden af te kunnen betalen.

Vindt u het moeilijk om bovenstaande zelf uit te voeren en wilt u hier graag hulp en ondersteuning bij hebben?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak door een mailtje te sturen naar info@nahvraagwijzer.nl of bellen kan ook naar 06-15091924. We maken dan een afspraak voor een intakegesprek en u hoort dan of en zo ja wat we voor u kunnen betekenen en wat de kosten hiervan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *