Berichten, Blog

Je gaat het pas zien …

 

NAH-Vraagwijzer geeft regelmatig gastlessen/workshops op Mbo-scholen met het thema ‘hoe om te gaan met NAH-cliënten’. Of het nu gaat om cliënten of om werknemers of om vrijwilligers, mensen die getroffen zijn door Niet-aangeboren hersenletsel hebben bijna allemaal, als gevolg van het hersenletsel, in meer of mindere mate te maken met onzichtbare cognitieve gevolgen. Het kan gaan om overprikkeling, chronische vermoeidheid, concentratieproblemen, afasie, problemen met oriëntatie, initiatief nemen etc.

NAH-Vraagwijzer geeft gastlessen over de oorzaken en de mogelijke gevolgen van NAH, maar ook hoe je het beste in gesprek kunt gaan met iemand die getroffen is door NAH en met welke omgevingsfactoren je rekening dient te houden. We staan ook stil bij de do’s en dont’s.

Deze gastlessen zijn geschikt voor eenieder die werkzaam is in de zorg en werkt met NAH-getroffenen. Maar ook voor werknemers van het UWV, POH-ers, arbodiensten, wijkverpleegkundigen, clientondersteuners e.d. die in hun werk niet dagelijks te maken hebben met NAH-getroffenen, maar hier wel meer over willen weten om de client nog beter van dienst te kunnen zijn.

De rode draad tijdens de gastlessen is de verdieping van benodigde kennis en vaardigheden om deze specifieke doelgroep mensen met NAH te kunnen begeleiden en ondersteunen.

Thema’s welke tijdens de gastlessen aan de orde komen zijn onder andere:

  • de gevolgen en impact van NAH in het dagelijks leven;
  • hoe om te gaan en te communiceren met een NAH-cliënt;
  • wat is overprikkeling;
  • onzichtbare gevolgen;

Wij kunnen ook voor Uw organisatie/opleiding gastlessen of voorlichtingsbijeenkomsten over Niet Aangeboren Hersenletsel verzorgen. Geïnteresseerd en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op voor een afspraak door een mailtje te sturen naar info@nahvraagwijzer.nl en wij nemen contact met u op om een en ander verder te bespreken.

Heeft u belangstelling in deze workshop en wilt u meer informatie over de mogelijkheden en de kosten? Stuur dan een mailtje naar info@nahvraagwijzer.nl of bellen kan ook naar Lies Bonsang 06-15091924.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *