Berichten, Blog, Boek

NAH Masterplan

Het boek het NAH Masterplan voor mensen met hersenletsel. Met dit boek willen de auteurs, Zita Schwab en Annet Wielemaker, mensen met hersenletsel laten zien dat zij zelf grote invloed kunnen hebben op hun eigen toekomst en hen aansporen om te doen wat wel werkt.

Het NAH Masterplan bestaat uit vier boekjes, die gericht zijn op respectievelijk mensen met hersenletsel, de mantelzorger, de docent en de werkgever. De auteurs hebben daarbij gekozen voor kleine praktische ‘doe’ boekjes, waarbij iedere lezer aan het denken wordt gezet over de eigen rol en hoe je jezelf daarin kunt versterken. Uiteindelijk ben je zelf de expert.

Heb jij niet aangeboren hersenletsel (NAH)? Heb jij te maken met de gevolgen van dit hersenletsel en verlang je  naar meer grip op je gezondheid en je leven? Wil je weer kunnen deelnemen in plaat van aan de zijlijn te staan? Word je keer op keer door je lijf pijnlijk teruggeroepen als je dingen onderneemt die jou vroeger geen enkele moeite kostten? Ben je al door alle dagelijkse prikkels meer aan het overleven dan aan het leven? Of voel je je alleen met alle uitdagingen die leven met hersenletsel met zich meebrengt omdat er aan jou niets te zien is en mensen in je omgeving je niet begrijpen? Ben je het zat om patiënt te zijn? Dan is de kans groot dat het NAH Masterplan één van de belangrijkste boeken in je leven wordt.

Mensen met hersenletsel krijgen of geen afdoende hulp, of worden overladen met hulp, bijvoorbeeld vastgelegd in vaste zorgpaden en routines. Daarbij wordt niet altijd voldoende gekeken naar wat de patiënt zelf wil en waar zijn focus ligt. Hersenletselzorg is complex: zo wordt vaak ook in behandelsetting gedacht. Alles moet multidisciplinair worden aangepakt.

Mensen met hersenletsel maken kennis met een nieuwe complexe zorgwereld en een verwarrende nieuwe realiteit. Annet Wielemaker en Zita Schwab willen met dit boekje mensen met hersenletsel aansporen om de toekomst in eigen hand te nemen. Dit boekje gaat terug naar de eenvoud van een paar essentiële vragen en overdenkingen die de focus doen richten op de nieuwe toekomst. Terug naar de basis: wat wil JIJ als getroffene?

Dit eerste boekje voor getroffenen maakt deel uit van een serie van vier. In de komende tijd gaan er nog 3 boekjes uitkomen; respectievelijk voor de mantelzorger, de docent en de werkgever. De auteurs hebben daarbij gekozen voor kleine praktische ‘doe’ boekjes, waarbij iedere lezer wordt meegenomen in de wereld van hersenletsel en aan het denken wordt gezet over de eigen rol en hoe je jezelf daarin kunt versterken. Uiteindelijk ben je zelf de expert.

De ondersteunende website levert daarbij extra informatie. Voor het volgen van de ontwikkelingen en voor meer informatie kijk op: www.nahmasterplan.nl of mail naar info@nahmasterplan.nl

Het boekje ‘NAH Masterplan’ is te koop voor € 20 (exclusief € 4,50 verzendkosten). Maak € 24,50 over naar NL56 SNSB 0339 8433 06 t.n.v. Z.F. Schwab. Zodra je betaling is ontvangen wordt jouw bestelling direct via PostNL verstuurd. De factuur ontvang je per e-mail. Stuur wel even je naam en adres naar info@nahmasterplan.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *