Activiteiten, Berichten, NAH-Vraagwijzer

Wandelen als medicijn!

We weten allemaal dat wandelen leuk kan zijn, gezellig met een wandelmaatje of alleen, lekker in de buitenlucht, maar het is ook bewezen dat wandelen goed is voor je gezondheid. Daarom is onlangs het idee bij ReNa Wandelsport ontstaan om samen met diverse zorgverleners te starten met het Project: Wandelen als Medicijn.

In Vianen slaat dit aan, 16 deelnemers tot nu toe. Een inwoonster uit Leerdam heeft gevraagd of dit project ook gestart gaat worden in Leerdam voor mensen met Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH). Vanaf 7 aanmeldingen gaan we een speciale wandelgroep starten voor mensen met NAH in Leerdam.

Op donderdagmiddag 16 juli zullen wij starten met een wandelfit programma van 20 weken, voor iedereen met een chronische aandoening, met een leuke afsluiting. De wandelingen/trainingen zullen om 14.30 uur starten vanaf een nog nader te bepalen locatie in Leerdam.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met een chronische aandoening. Daar bewegen voor iedereen goed is, zijn natuurlijk ook mensen die willen werken aan hun conditie van harte welkom. Voor elke deelnemer zal er in overleg een persoonlijk plan gemaakt worden in samenwerking met bijvoorbeeld huisarts en diëtiste. Waar nodig kunnen ook de andere partijen hierbij betrokken worden. Naast het wandelen zal er ook veel aandacht besteed worden aan bijvoorbeeld voeding en gaan we samen met u werken aan een gezonde leefstijl!

5 voordelen van wandelen zijn:

  • Het is goed voor hart- en bloedvaten
  • Het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte
  • Het ontspant
  • Het verlaagt de kans op diabetes
  • De kwaliteit van slaap verbetert

Naast ‘Wandelen als Medicijn’ wordt ook gekeken naar andere wandelinitiatieven. Wij zijn ook blij met de ondersteuning van de Gemeente Vijfheerenlanden en dat het bewegen voor mensen met een Chronische aandoening één van de speerpunten is in het Nationaal Sportakkoord.

De kosten voor het volledige wandelfitprogramma bedraagt voor inwoners van Leerdam                           € 40,00 p.p. Naast het wandelen wordt nog gewerkt aan bijvoorbeeld 1 of 2 thema-avonden. Voor deelnemers die financieel minder daadkrachtig zijn, kunt u bij ondergetekende informeren naar de mogelijkheden.

ReNa Wandelsport zal in samenwerking met NAH-Vraagwijzer 2 themabijeenkomsten organiseren over NAH en bewegen.

Wilt u meer informatie over het programma, andere activiteiten, of wilt u deelnemen, dan kunt u contact opnemen met René Nagtegaal, e-mail: info@renawandelsport.nl of tel. 06-52457299 of met uw huisarts/praktijkondersteuner.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *