Berichten, Sociale kaart

OPROEP plaatsing sociale kaart NAH Vijfheerenlanden

De NAH-Vraagwijzer is bezig om een sociale kaart voor de inwoners van Vijfheerenlanden samen te stellen op het gebied van Niet-aangeboren Hersenletsel. Waarom een sociale kaart NAH voor Vijfheerenlanden? Getroffenen en hun mantelzorgers ervaren de periode na ontslag uit ziekenhuis en of revalidatiecentrum als een grote zoektocht naar informatie m.b.t. activiteiten en ondersteuning op het gebied van welzijn en nazorg.

Revalidatie is gericht op het herstel van het functioneren van het lichaam en het verbeteren van de zelfredzaamheid. Door het ziekenhuis en tijdens de revalidatie wordt niet of nauwelijks informatie gegeven over de mogelijkheden op het gebied van welzijn en nazorg in de thuissituatie. Niet iedereen komt in aanmerking voor geïndiceerde dagbestedingsactiviteiten en of nazorg. Doorverwijzing wordt niet altijd automatisch vanuit het ziekenhuis of de revalidatie in gang gezet! Op het moment dat je vanuit het ziekenhuis en of de revalidatie naar huis mag en niet in aanmerking komt, lees te goed bent, voor geïndiceerde nazorg dan is het zoeken naar de speld in de hooiberg en mag je het zelf uitzoeken. De getroffenen en hun mantelzorgers ervaren deze beginperiode als een grote zoektocht, het zwarte gat waar je in terecht komt. Klinkt negatief, maar is wel de ervaring! Een mantelzorger heeft het als volgt verwoord:

Als je niet weet waar je om kunt vragen,

stel je niet de juiste vragen.

Soms is er van alles mogelijk,

maar als je dat niet weet,

kun je er niet om vragen.

Als je er niet om vraagt,

krijg je het niet.

Wil je dat jouw bedrijf/activiteit kosteloos wordt opgenomen in de sociale kaart NAH? Vul dan onderstaande tabel in en stuur deze via de mail naar info@nahvraagwijzer.nl

Contactpersoon Functie
Werkzaam bij:
Werkgebied:
Specialisaties:
Ervaring:
Activiteit:
Financiering
Contactgegevens: Tel.: … Email: …
Website

De sociale kaart wordt up-to-date gehouden door de NAH-Vraagwijzer en is op www.nahvraagwijzer.nl digitaal beschikbaar. In de loop van 2020 is de sociale kaart NAH Vijfheerenlanden ook in een folder beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *