Berichten, NAH-Vraagwijzer

Inzet van ervaringsdeskundigen NAH

Steeds vaker wordt gesproken over en gebruik gemaakt van ‘de inzet van ervaringsdeskundigheid’ bij allerlei activiteiten en processen in zorg en welzijn. Een goed ontwikkeling, maar … niet iedereen, die een bepaalde aandoening heeft, is een ervaringsdeskundige, ook al heeft hij/zij ervaringskennis …

De landelijke patiëntenvereniging Hersenletsel.nl heeft voor 2020 het Ambassadeursproject op de agenda staan. In 8 regio’s worden Ambassadeurs opgeleid conform de door Hersenletsel ontwikkelde cursus ambassadeurs. In Zuid-Holland heeft in 2018-2019 de pilotcursus  Zuid-Holland plaatsgevonden en op dit moment vind de 2e cursus plaats. De basis voor het project is om in heel Nederland Ambassadeurs te gaan scholen en inzetten bij allerlei uiteenlopende activiteiten. Voor de vereniging voorziet dat in een behoefte, omdat de vraag naar ervaringsdeskundigen steeds groter wordt. Voor mensen met NAH voorziet dat in een behoefte, omdat zij, ondanks hun beperkingen, heel graag van betekenis willen zijn voor anderen en mee willen doen in onze maatschappij. Arbeid, al dan niet betaald, is een van de belangrijkste manieren om daaraan vorm te geven.

Een ambassadeur is iemand, die op basis van zijn ervaring met hersenletsel voorlichting geeft aan anderen door middel van dialoogbijeenkomsten. De onzichtbare gevolgen van NAH zijn vaak onbekend; een dialoog met een ambassadeur geeft u een bijzondere inkijk in de leefwereld van iemand met hersenletsel. Begrip voor onzichtbare gevolgen helpt om op een goede manier het contact aan te gaan, wat voor beiden partijen prettig is.

Wilt u een dialoogbijeenkomst voor uw organisatie of vereniging of heeft u behoefte aan voorlichting over wat het is om te moeten leven met de gevolgen van hersenletsel? NAH-Vraagwijzer kan dit voor u regelen, werkt samen met Hersenletsel.nl en met diverse Ambassadeurs. Wij komen graag een keer bij u langs om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *