Activiteiten, Berichten

Hart & Vaatcafé Dordrecht: Weer aan het werk na een beroerte

Op maandagavond 2 september 2019 organiseren Harteraad en de afdeling Neurologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht een Hart & Vaatcafé met het thema: Weer aan het werk na een beroerte.

Na een beroerte (CVA) is het vaak moeilijk om terug te keren op de werkplek. De gevolgen van een beroerte zijn aan de buitenkant vaak niet te zien. Daardoor is het moeilijker deze te (h)erkennen. Denk bijvoorbeeld aan een afgenomen werktempo, concentratieproblemen of een beperkt overzicht. Ook voor jouw collega’s en werkgever zijn beperkingen niet altijd direct zichtbaar. Het kan dan gebeuren dat er op jouw werk te veel van je wordt gevraagd en verwacht.

Waarom ontstaan deze beperkingen na een beroerte en hoe kun je deze herkennen? Hoe ga je hiermee om op de werkvloer, wat kun je zelf doen en wie kan je daarbij helpen? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het Hart & Vaatcafé. Het café wordt georganiseerd door de Harteraad in samenwerking met de afdeling Neurologie.Programma

Tijdens de presentaties legt Elles Zock, Physician Assistant Neurologie uit welke gevolgen een beroerte kan hebben en hoe dit te verklaren is tijdens haar presentatie: ‘De onzichtbare gevolgen van een beroerte.

En laat Ilona Willems, re-integratie- en loopbaancoach zien hoe u en uw werkgever een goed beeld kunnen krijgen van uw huidige capaciteiten en mogelijkheden en wat dit betekent voor uw huidige werk(omgeving)

Gaat Esther Jansen-Polak, MSc neurorevalidatie en ergotherapeut dieper in op de cognitieve gevolgen van een beroerte bij de uitoefening van uw functietaken en welke handvatten en aanpassingen u kunnen helpen bij het uitoefenen van deze taken in haar presentatie

Hierna gaat u in kleine groepjes verder in gesprek met medepatiënten  en natuurlijk ook hun naasten, onder begeleiding van een deskundig gespreksleider. Dit kan een cardioloog (in opleiding) zijn, een verpleegkundig specialist (in opleiding) of een verpleegkundige van de afdeling Neurologie of cardiologie een begeleider vanuit Harteraad.

19.00 tot 19.30 uur: Inloop, ontvangst met koffie en thee 19.30 tot 19.35 uur: Welkomstwoord Harteraad 19.35 tot 20.00 uur: Presentaties door Elles Zock, Ilona Willems en Esther Jansen-Polak 20.00 tot 20.15 uur: Vragen 20.15 tot 20.30 uur: Pauze 20.30 tot 21.30 uur:  Verder praten in groepjes o.l.v. gespreksbegeleider

Er is mogelijkheid tot het stellen van vragen en het bezoeken van de stand met informatiemateriaal van Harteraad.

Informatie en aanmelden
Het Hart & Vaatcafé vindt plaats in het Auditorium van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk in Dordrecht. Deelname is gratis, maar aanmelden is nodig in verband met het beperkt aantal plaatsen. Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Patiëntenvoorlichting van het Albert Schweitzer ziekenhuis, telefoon: (078) 652 34 31.

Aanmelden kan hier.

Wat is het Hart & Vaatcafé? Het Hart & Vaatcafé is dé ontmoetingsplaats voor hart- en vaatpatienten en wordt georganiseerd door Harteraad, (vereniging voor hart & vaatpatienten) in samenwerking met het ziekenhuis. In het Hart & Vaatcafé geven specialisten actuele informatie, ontmoet u andere patiënten en hun familie en bespreekt u ervaringen en tips met elkaar. Bij ieder Hart & Vaatcafé staat een thema centraal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *