Activiteiten, Blog

JONGEREN HUN TALENTEN LATEN ONTDEKKEN

De gemeente Vijfheerenlanden start een proef van twee jaar met de maatschappelijke diensttijd (MDT) en is op zoek naar jongeren. Het Rijk biedt gemeenten de kans om hiermee te experimenteren. Daarvoor is het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd opgezet. Tijdens deze MDT doen jongeren van 16-27 jaar voor 20 tot 28 uur per week nieuwe ervaringen op. De doelgroep is breed. Denk bijvoorbeeld aan thuiszitters, net afgestudeerd of jongeren met een beperking. Bij verschillende organisaties zullen ze zich inzetten voor een ander. Ook ontvangen ze persoonlijke begeleiding. Op deze manier leren ze nieuwe vaardigheden, ontmoeten ze nieuwe mensen en ontdekken ze hun talenten. Dit kan jongeren helpen bij een keuze voor een studie of baan. Daarom is het van belang dat ze tijdens MDT bij verschillende organisaties aan de slag kunnen.

De maatschappelijke diensttijd heeft als doel dat jongeren hun talenten ontdekken. Wie ben ik, wat vind ik leuk en waarvoor wil ik mij inzetten? Tijdens de maatschappelijke diensttijd doen jongeren van 16-27 jaar voor 20 tot 28 uur per week nieuwe ervaringen op.

De doelgroep is breed. Denk bijvoorbeeld aan thuiszitters, net afgestudeerden of jongeren met een beperking. Zij gaan zich bij verschillende organisaties inzetten voor een ander. Ook ontvangen ze persoonlijke begeleiding. Op deze manier leren ze nieuwe vaardigheden, ontmoeten ze nieuwe mensen en ontdekken ze hun talenten. Dit kan jongeren helpen bij de keuze voor een studie of baan. Daarom is het belangrijk dat ze tijdens de maatschappelijke diensttijd bij verschillende organisaties aan de slag kunnen. En daarnaast moet het natuurlijk ook een heel erg leuk programma worden.

De gemeente Vijfheerenlanden wil hier graag aan meedoen en richt daarom voor de duur van twee jaar een proeftuin in. Vanaf 1 oktober 2019 start een jongerenwerker van SamenDoen met de MDT.  In deze groep kunnen 15 personen geplaatst worden. Ook enthousiast geworden? Weet jij iemand die hiervoor in aanmerking komt of ben je een jongeren die mee wil doen? Meld je aan bij

Saskia Smeenk, mailadres ssmeenk@samendoen.expert, mobiel 06-51246866.

Voor meer achtergrondinformatie:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/maatschappelijke-diensttijd/vraag-en-antwoord/wat-is-de-maatschappelijke-diensttijd of google op maatschappelijke diensttijd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *