Activiteiten, Berichten

NAH-inloopochtend in Dordrecht

Stichting Hersenletsel.nl Zuid-Holland organiseert wekelijks op donderdagochtend van 10 – 12 uur een NAH-inloopochtend in Dordrecht. Vanaf donderdag 23 augustus zijn wij te gast bij Verpleeghuis Crabbehoff aan de Groen van Prinsterenweg 38 in Dordrecht. Verpleeghuis Crabbehoff is per openbaar vervoer te bereiken met buslijn 3, deze stopt voor de deur. Met bus 4 en 5 moet u wat verder lopen naar het Verpleeghuis Crabbehoff. Vanaf station Dordrecht-Zuid kunt u Verpleeghuis Crabbehoff ook bereiken met buslijn 1 en 5. Verder is er voldoende gratis parkeergelegenheid. Lotgenotencontact onderscheidt zich op verschillende punten van contacten met professionals en/of informele uitwisselingen met familieleden of vrienden. Het is de enige vorm van uitwisseling waarbij mensen door contact met ervaringsdeskundigen nieuwe kennis en attituden opdoen en ontwikkelen, die hen helpen met de gevolgen van NAH om te gaan. De gastvrouwen zijn ervaringsdeskundige of mantelzorgers van NAH-getroffenen en weten uit eigen ervaring wat het is om NAH te hebben. De ervaringsdeskundigheid groeit tijdens een lotgenotencontact door uitwisseling van kennis en ervaringen met de bezoekers en vrijwilligers. Bijzonder ten opzichte van steun geboden door buitenstaanders is het onderlinge begrip, herkenning en erkenning en niet onbelangrijk een luisterend oor. Je hoeft je niet te verdedigen of tekst en uitleg te geven. Lotgenoten bagatelliseren de gevolgen en blijvende, vaak onzichtbare, beperkingen minder snel en kunnen getroffenen en/of de mantelzorgers helpen hun ervaringen te accepteren.

Het doel van de inloopochtend is om op een laagdrempelige manier andere mensen met NAH te ontmoeten. Ook mantelzorgers, kinderen, buren, vrienden, familieleden van getroffenen zijn van harte welkom, maar ook belangstellenden. Tijdens de bijeenkomsten kunnen bezoekers hun vragen stellen en ervaringen uitwisselen. Er wordt naar je geluisterd en je krijgt alle tijd om je verhaal te kunnen vertellen. Vaak gaat het over de verandering van je levensstijl, je sociale leven, symptoomherkenning en niet onbelangrijk de emotionele verwerking. Daarnaast hebben we het vaak over andere onderwerpen, wordt er veel gelachen met elkaar. De bezoekers bepalen de gespreksonderwerpen en is afhankelijk waar behoefte aan is. We vragen € 1,50  als eigen bijdrage voor de koffie/thee.

NAH-getroffenen en hun naasten komen tijdens afspraken met behandelende artsen vaak niet toe om de impact van NAH op het dagelijks leven te bespreken. Het gaat vaak om de medische gevolgen en het herstelproces. NAH heeft naast de medische gevolgen en het herstelproces ook een impact op je welzijn, de dagelijkse activiteiten, zoals werk, sportbeoefening, persoonlijke verzorging, mobiliteit, je relatie e.d.

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Lies Bonsang, telefonisch op 06-15091924 of via de mail hersenletselzhz@gmail.com. Informatie over de patiëntenvereniging is te vinden op www.Hersenletsel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *