Berichten, Sociale kaart

Beschermd wonen voor mensen met niet aangeboren hersenletsel

Wat is beschermd wonen?
Beschermd wonen is bedoelt voor mensen die als gevolg van een handicap niet meer zelfstandig kunnen wonen. Er is geen sprake van “controle of toezicht” maar van begeleiding waar en wanneer nodig. Bij woonbegeleiding blijft iemand in zijn eigen huis wonen met ambulante hulp. Als dit niet meer voldoende is dan kan diegene opgenomen worden in een instelling of een wooninitiatief, dit wordt beschermd wonen genoemd. Ranonkel Wonen in Zwijndrecht is zo’n wooninitiatief.

Ranonkel Wonen
Ranonkel Wonen (RW) richt zich op mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) die als gevolg van het letsel onvoldoende in staat zijn om hun eigen leven, relaties en bezigheden te structureren. RW biedt ondersteuning bij het aanbrengen van structuur, het onderhouden van bestaande sociale relaties en het aangaan van nieuwe relaties. De begeleiding gaat samen met u op zoek naar zinvolle daginvulling die past bij uw wensen, persoonlijkheid en mogelijkheden. De bewonersgroep bestaat uit mannen en vrouwen in de leeftijd tussen de 30 – 50 jaar. Het is van belang dat u in staat bent om, eventueel onder begeleiding, de dagelijkse persoonlijke verzorging zelf te verrichten, aangezien RW geen verpleeghuiszorg bied. De woning heeft een gemeenschappelijke woonkamer/keuken en iedere bewoner heeft een eigen kamer. Alle kamers zijn voorzien van internet- en televisieaansluiting en de bewoners richten hun kamer naar eigen smaak in.

Voor meer informatie over Ranonkel Wonen klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *