Berichten

App voor CVA-patienten en hun mantelzorgers

Op dinsdag 9 mei 2017 werd in het Asz in Dordrecht het Persoonlijk Informatie Dossier in app-vorm voor CVA-patiënten en hun mantelzorgers gelanceerd! Door het digitaliseren van het patiëntendossier kunnen CVA-patiënten beter worden voorgelicht over hun aandoening en het traject dat zij zullen doorlopen.

De app is ontwikkeld door de CVA-keten Drechtzorg in samenwerking met Interactive Studios (app-bouwer) en patiëntenvereniging Stichting Hersenletsel.nl Zuid-Holland en is bedoeld voor patiënten die een CVA (beroerte) hebben  doorgemaakt en hun mantelzorger(s). De informatie over het behandeltraject en de aandoening wordt in kleine stukjes verstrekt, wat het gebruikersgemak voor CVA-patiënten bevordert. Ook kan de app op de juiste momenten informatie verstrekken en herinneringen sturen, zodat de patiënt en zijn mantelzorger optimaal geïnformeerd worden.

Voorlichting is het belangrijkste doel van de app en informatie over het behandeltraject blijft naast de app ook op papier bestaan, want niet iedereen is gewend aan apps. Naast de info over de behandeling is ook goede en betrouwbare informatie te vinden uit externe bronnen.  De behandelpad CVA is beschikbaar binnen de app van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, en is te downloaden voor zowel Android,  als iOS. De app kunt u gratis downloaden in de app-store (ASZ Behandelpad).

Let op: Bij een vermoeden van een beroerte (scheve mond, plotseling slecht zien, moeilijk spreken en een verlamd been of arm) moet altijd 112 worden gebeld, de app is niet bruikbaar in de acute fase.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *